Competitieopzet:

Het seizoen begint met de reguliere competitie, waarin elk van de negen teams tegen elkaar speelt. De punten die teams verdienen in individuele wedstrijden worden opgeteld om de rangschikking in de competitie te bepalen. Bij een gelijke stand zal het onderlinge resultaat doorslaggevend zijn.

Na afloop van de reguliere competitie volgen de playoffs. Hier worden de negen teams verdeeld in twee groepen op basis van hun rangschikking na de reguliere competitie. De top 5 teams vormen een groep, en de nummers 6 t/m 9 vormen een groep.

Puntensysteem:

In de playoffs nemen de teams uit de top 5 de helft van de punten die ze in de reguliere competitie hebben verdiend mee naar de playoffs. De punten worden afgerond naar boven in geval van halve punten. De teams buiten de top 5 beginnen de playofffase met nul punten. 

Minimale Teamvereisten:

Elk team moet vóór 1 oktober 2023 een lijst van maximaal 12 spelers indienen. Het team bestaat uit de spelers op deze lijst. Gastspelers die niet op de ingeleverde lijsten staan, zijn niet toegestaan. De teamleider/aanvoerder moet de aanwezigheid van spelers afvinken voor aanvang van de wedstrijd. Indien nodig moet de teamleider met de tegenstander overleggen over de samenstelling van het team voordat de wedstrijd begint.

Een team moet minimaal 5 spelers hebben, waarvan 1 doelverdediger. Het aantal eigen spelers bepaalt het aantal geleende spelers:

  • 7 of meer eigen spelers: geen extra spelers van andere teams toegestaan.
  • 5 eigen spelers: maximaal 1 geleende speler.
  • 4 eigen spelers: maximaal 2 geleende spelers.
  • 3 eigen spelers: maximaal 3 geleende spelers (maar de wedstrijd wordt als verloren beschouwd).

Geleende spelers mogen slechts in één wedstrijd per speelavond spelen. Geleende spelers worden als gastspelers genoteerd op de spelerslijst van het team voor die avond.

Spelregels:

We streven ernaar om zoveel mogelijk de spelregels voor zaalvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) te volgen. Deze regels zijn gedetailleerd beschreven in het document met de titel “Spelregels District,” dat je kunt vinden op de officiële website van de KNVB via deze link: Spelregels District – KNVB.

Overige info:

  • Bij dezelfde kleur tenue draagt het uit spelende team hesjes.
  • De contributie bedraagt 1000 Euro per team en moet vóór 1 november 2023 zijn betaald.
  • Als een team niet op tijd betaalt, verliest het zijn wedstrijden totdat het bedrag is voldaan.
  • Elke maandag is er om 20:30 training in de zaal bij Sportpark De Horst. Elk lid van de vereniging is hier welkom! Horsterweg 202, 3893 AA Zeewolde
P